Wandeling

Speuren naar Romeinen op het Educatief Wandelpad Archeologie.

Resten van een rijk verleden

2000 jaar geleden was Asse een bloeiend Romeins handelsdorpje, anno 2016 zijn daar nog steeds vele resten van terug te vinden in de bodem. Archeologen van de Onderzoekseenheid Archeologie van de KU Leuven, de archeologische vereniging van Asse, Agilas vzw, en enkele archeologische studiebureaus, vonden de voorbije jaren een schat aan nieuwe informatie over het Romeins maar ook over het prehistorisch en het middeleeuws verleden van Asse.
 
Om de resultaten van dit onderzoek kenbaar te maken aan het grote publiek, realiseerde Agilas vzw, in samenwerking met verschillende partners, een permanent Educatief Wandelpad Archeologie met een bijhorende schattenjacht voor jongeren, een kleurwedstrijd voor de allerkleinsten en verschillende educatieve pakketten voor klasgroepen.
 


© Marleen De Smedt

 

Educatief Wandelpad Archeologie

Een 4,5 km lang wandelpad leidt bezoekers van het middeleeuwse Oud-Gasthuis in het centrum van Asse (Gemeenteplein 26) naar de Romeinse nederzetting. Langsheen het traject geven 20 informatiepanelen meer informatie over de opgravingsresultaten. Twee figuurtjes, de Romeinse pottenbakker Lucius Macrinus en een archeologe, werkzaam in Asse, begeleiden de wandelaars op hun tocht.
 


© Marleen De Smedt

 

Praktisch

  • Start Educatief Wandelpad: Inkomhal Oud-Gasthuis, Gemeenteplein 26, 1730 Asse.
  • Gratis analoge wandelbrochures, deelnameformulieren voor de speurtocht en kleurprenten:

 

met de gewaardeerde steun van: